maanantai 15. marraskuuta 2010

Leavenworth

Hejssan!

   Viime viikon torstaina ei ollut koulua, koska oli veteraanien päivä. En toki saanu nukkua pitkään, vaikka kuinka kutkutti! Heräilin siinä klo 8 ihan super koomaisena ja valmistauduin reissun päälle. Kohteena oli Leavenworth, pieni Saksalaistyylinen kylä, about 2 tuntia pohjoseen täältä Yakimasta. Köröteltiin siinä aamuruuhkissa ekana sukuloimaan Cashmereen ja sen jälkeen shoppailukierrokselle Leavenworthiin. Älkää huolestuko, tällä kertaa ei lähteny käsistä ja en ostanu mitään! Yks upee-mieletön-ihana hopeesormus oli yhessä pikkuputiikissa, mutta mun "onneks" se oli himpan verran pieni, niin jätin sen sitten sinne kauppaan. Illan pimetessä lähettiin ajeleen takasin Yakima-zoohon ja voi pojat olin innoissani: ULKONA SATO LUNTA!!! Joo, mutta ei lähelläkään Yakimaa, boring!

                                                      Ehkä maailman paras suklaapuoti!

                                     Ja ulkona oli luultavasti +5 astetta... on se toppatakki kiva :D
   Tällä viikollakaan ei oo koulua (JES), joten myöhäsen heräämisen ja mahdollisesti Suomeen kuuluilun jälkeen suuntaan jouluostoksille, vaikka ei tunnukaan yhtään jouluiselta vielä. Ehkä sen takia, koska tänäänkin oli suunnilleen +16 lämmintä, niin ei ihan heti oo mitään marraskuunpuoliväli -fiilistä! Torstaina olis kaikki jouluostokset vähän niinkuin tehtävä, koska lähetyksessä menee varmaankin enemmän aikaa näin joulun alla ja eipä muutenkaan oo erityisemmin aikaa juosta tuolla kauppakeskuksissa sun muissa paikoissa!

   Tuntuu taas, että olis ihan tonneittain kaikkea uutta jännää asiaa, mutta en tiedä mistä alottaisin. Joten siitä johtuen en osaa muodostaa niistä asioista tekstiä teille, my bad! Ehkä sitten joskus mummona osaan. Sen ainakin nyt muistan, että parhaat hyvänolon ja onnellisuuden fiilikset täällä päin maailmaa tulee yleensä iltapimeällä, autossa, iPodia kuunnellen. Toi on kyllä jännä, mutta esimerkkejä on, matkat kotiin, Tri-citiestä, Leavenworthista ja Wenatcheesta.. Pitäis varmaan alkaa vaan ajeleen iltasin iPodi korvilla niin kaikki olis hyvin. On tää maailma kyl kummallinen mesta.

   Eilen meillä vietettiin October-festiä (vähän myöhässä, niinkun Jenkit AINA!!) ja kylässä oli kolme tuttavaperhettä. Ruokaa oli paljon ja mahat pömpötti kyllä illan mittaan enemmän ja enemmän! Kuulin myös aina yhtä jännittäviä kysymyksiä, toteamuksia ja luuloja Suomesta, suomalaisuuteen liittyvästä ja kaikesta siitä. Mm. päivittäin joku kysyy multa, että mikä täällä tuntuu erilaisimmalta Suomeen verrattuna. Joka kerta on pakko vasta, High school. Se vaan on.
   Sitten alkaa se kysymystulva, joka kattaa kaiken mahdollisen Millä tavoin erilainen? ja Kumpi parempi? kysymysten välillä. Ensiksi, mä selitän Suomalaisen Lukio systeemin, joskus tuottaa hankaluuksia paikallisille ymmärtää se, että meillä tosiaan joka päivä, viikko ja jakso on erilainen. Sitten sitä ihmetellään ja voivotellaan ja pällisteellään, mutta lopuks tokastaan kuitenkin se kuuluisaks tullut lause: "Ei mutta kyllä, oonhan mä lukenut siitä, että Suomen koulutusjärjestelä on yksi maailman parhaista. Ootko sä sitä mieltä että se on?" Joo kyllä, ainakin hitusen verran ekhittyneempi kun täällä! :D
   Se oli kyllä huippu, kun eilen host-äiti sai tietää, että me Suomalaiset ei sanotakaan Suomee Finlandiks vaan meille se on Suomi. Joskus saatan miettiä, että mitä näitten Jenkkien päässä liikkuu, liikkuuko mitään? :D Me ei myöskään sanota Ruotsia Swedeniks.. on se kyllä kumma.

   Pitäisköhän blogin nimeks vaihtaa: Tyhmien Jenkkien viisaat lausahdukset.? Who knows?

<3lla Vimpe

3 kommenttia:

  1. Sinä voit Vilma hämmästyttää ne jenkit monessakin asiassa, kun kerrot Suomi-Finlandin
    ihmeellisestä maailmasta ;) Ehkä sitten voidaan todeta kuinka ihanaisessa lintukodossa me saadaan asustaa !!! Kaikesta huolimatta sinun kannattaa suurella mielenkiinnolla tutustua paikallisiin touhuihin - ties vaikka mitä veikeetä tulee esille !!!
    <3 äippä

    VastaaPoista
  2. Hei pikkusen ihania herkkuja tuolla kaupassa! NAM! Ja herkuista puheenollen niistä jenkkifutareista tosiaan vois ottaa muutaman kuvan... Tänään tänne satoi lumi maahan. Se toi joulufiiliksiä ja heti oli laitettava kynttilöitä palamaan.Toivottavasti tää ei nyt saa sulle uutta koti-ikävän puuskaa paukahtamaan päälle. Ei muuta kuin tsemppiä Velma niiden jenkkiläisten kanssa, saat ne sivistymään vuoden aikana huimasti. t.kummitätsy

    VastaaPoista
  3. Oli kyllä kaikennäkösiä herkkuja tossa putiikissa! NAM. Täytyy kattoo jos joskus keksii jonkun ovelan tekosyyn ottaa kamera kouluun ja napsia kuvia niistä jannuista! ;) Sitä on kyllä pyydelty!! Ja musta todellakin tuntuu et mun on syytä sivistää tätä porukkaa täällä, koska ne ei edes tiennyt, että joulupukki asuu Suomessa!! Tällä hetkellä on sellanen onnellisuusaalto täällä, ettei oo koti-ikävästä tietoakaan! Onneks.
    Mäkin olin tänään joululahjaostoksilla, mutta täällä päin ei oo vielä yhtään jouluisaa. Tulispa edes lunta jouluks.
    T. Vilma

    VastaaPoista